Vilka sporter är mest populära i Sverige?

Svensk idrottskultur står sig stark jämfört med många länder. Framförallt om man tar i betaktning viket litet land vi är. Därför är det extra häftigt att se att Sverige fortsätter att medaljer på OS och gå långt i olika mästerskap. Inom bettingens värld är kulturen också enorm vilket märks på hur många svenskar som bettar. Det finns vissa sporter som svenskarna föredrar mer än andra och för att göra det smidigt för dig går vi igenom de vanligaste sporterna. Förhoppningsvis hittar du en sport du kan betta på som du också kommer trivas med. Du kan också ta emot en oddsbonus om du vill få mer betting för dina slantar.

Fotboll är nummer 1 utan tvekan

Alla älskar fotboll! Nåja, det kanske inte är hela sanningen. Det finns ju vissa som fortfarande anser att det är konstigt att se 22 människor ”springa och jaga efter en boll”. Oavsett vad de människorna tycker är fotbollen världens största sport. I Sverige är det också den sport som lockar störst intresse på alla plan.

De flesta följer någon form av liga som Premier League, Serie A och La Liga. Den förstnämnda är utan tvekan den mest populära. Det har att göra med en lång historia och Tipsextra plus Stryktipset som svenskarna älskar. Idag är det dock flest som bettar online hos ett spelbolag. Även Allsvenskan måste nämnas – vår kära inhemska liga. Det är den liga i Sverige som drar mest publik och har störst intresse. Därför finns det också flest alternativ i din betting på ligan.

Ishockey kommer strax efter

När det kommer till sporten som är störst efter fotboll är det utan tvekan ishockey. I alla fall när det handlar om betting och intresse. Svenskarna går gärna och ser en SHL-match eller om de är uppe på natten varför inte se en NHL-match. I NHL samlas hockeyeliten eftersom det är världens största liga. Sverige är faktiskt det land efter USA och Kanada som har flest spelare i ligan. Det om något är ett kvitto på hur ledande Sverige är inom sporten.

I betting på ishockey är det Money Line som är den vanligaste marknaden. Det innebär att du spelar på att hemma- eller bortalaget vinner. Eftersom en match inte kan sluta oavgjort är det roligare att lägga ett bet på vinnaren inklusive förlängning och straffar. Samtidigt får du högre odds om du spelar 1X2 eftersom resultatet fram till ordinarie tid räknas. I kombination med ett par oddsbonusar kan detta bli riktigt lukrativt!

sports betting populära sporter

E-sport växer så det knakar

För den som vill spela online är E-sport en av de snabbast växande grenarna. Här finns CS:GO, Overwatch, Fortnite och mängder med andra alternativ. I Sverige är CS:GO den mest populära elektroniska sporten och det märks bland annat på antalet som bettar på sporten. När det vankas Major eller Minor är det flera som gillar att betta. Därför borde du självklart prova på betting på E-sport. Trots att de digitala sporterna växer så det knakar har spelbolagen fortfarande inte stenkoll. Därför kan du som gör dina analyser korrekta hitta fantastiska odds. Det är något att ha i åtanke när du ska välja sport att betta på.